Rijkswaterstaat Zoekt Naar Adviseur Asset Management in Groningen – Rijkswaterstaat – Groningen

Rijkswaterstaat

Adviseur Asset Management-Rijkswaterstaat

Omschrijving
Wil jij als adviseur asset management medeverantwoordelijk zijn voor de staat en het beheer en onderhoud van de objecten? Ben je in staat om in je adviezen steeds de lange termijnkwaliteit voor ogen te houden? Wil jij het aanspreekpunt zijn voor de assets binnen jouw regio en adviseer jij met impact aan een diversiteit aan stakeholders, zowel binnen Rijkswaterstaat als daarbuiten? Dan ben jij de collega die we zoeken!
Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat makenGrote delen van onze infrastructuur zijn al ruim vijftig jaar in gebruik. Het einde van hun technische levensduur komt dan ook in zicht. Met behulp van asset management maken wij onze infrastructuur toekomstbestendig.
Als adviseur asset management ben je verantwoordelijk voor het goed (blijven) functioneren van onze objecten. Welke onderhoudsbehoefte is er voor de korte termijn en voor de komende jaren?

Wat ga je doen?

risicogestuurd inzichtelijk maken van de onderhoudsbehoefte; met jouw sterk analytisch vermogen heb je een scherp beeld van hoe het beheer van de assets eruit moet komen te zien;

opstellen van een instandhoudingsplan voor de lange termijn, samen met de asset manager, zodat er voor de komende jaren helder is op welke wijze de staat van het werkgebied op orde blijft;

geven van opdrachten voor inspecties en maken van een programmering, zodat er voor de komende jaren voldoende financiën gereserveerd zijn

Dit is waar jij voldoening uit haaltJe levert de kennis en expertise aan projectplannen en omgevingsplannen van derden. Daarom beschik je over specifieke kennis van civiele techniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Jij weet het antwoord op vragen en kunt met oplossingen komen voor vragen uit de omgeving. Je beoordeelt welke projecten uitgevoerd kunnen worden en onder welke voorwaarden. Je onderhoudt hierbij het contact samen met andere collega’s en je bekijkt de projecten ter plaatse.
Als adviseur asset management ken je de beheer- en onderhoudstoestand van al jouw projecten. Met jouw scherpe analytisch vermogen weet je precies welke risico’s er spelen en zorg je voor de programmering van het benodigde budget voor het beheer en onderhoud.
Daarnaast draag je bij aan het op een hoger niveau krijgen van het asset management binnen de regio waarvoor je werkt, aan een uniform beheer en onderhoud van de objecten op Rijkswaterstaat breed niveau en aan de ontwikkeling van risico-gestuurd beheer en onderhoud. Om het beheer en onderhoud vlot te laten verlopen, zorg je voor een goed lopend proces. Jij volgt deze processen en waar nodig zorg je voor een goede inrichting van het beheer- en onderhoudsproces. Je vormt hierbij een team met de senior asset manager, maakt gebruik van je netwerk en treedt op als gesprekspartner voor het management en de landelijke diensten van Rijkswaterstaat.
Wat wij aan jou waarderenJe kent het politieke krachtenveld binnen de organisatie, kunt goed samenwerken en bent klantgericht. Je weet technische problemen zowel mondeling als schriftelijk te vertalen naar de risico’s en effecten op de netwerken van Rijkswaterstaat en kunt duidelijk advies geven over de mogelijke oplossingen.
Je bent succesvol in het coördineren van projecten, kunt goed plannen en organiseren en hebt een sterk analytisch vermogen. Daarnaast vind je het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen.
Wil je meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren?Bel dan met Carolien Molenaar, adviseur Werving en Selectie, via. Zij staat je graag te woord!
Bekijk hier een filmpje, een interview en een podcast over assetmanagement bij Rijkswaterstaat!
Rijkswaterstaat heeft een grote diversiteit aan projecten, bijvoorbeeld de bouw van een windpark of een zandsuppletie voor het in stand houden van de waterveiligheid van de zeewering (duin, strand en vooroever) of het onderhoud van onze stormvloedkeringen, tunnels of wegen.

Functie-eisen

je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding in relevante richting zoals civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek of industriële automatisering;

je hebt drie jaar ervaring met asset management binnen de infrastructuur;

je hebt ervaring met risico gestuurd beheer en onderhoud;

je bent data-gedreven, waarbij je kan adviseren op basis van feiten en cijfers

Arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);

diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;

hybride werken;

studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.
Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Wil jij even sporten in je lunchpauze? ‘s Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken? Een overleg online bijwonen vanuit huis, omdat er een loodgieter langskomt? Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

er zijn vacatures in diverse regio’s (Vrouwenpolde/Grou/Assen). Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;

met passende kandidaten gaan we graag direct in gesprek, dus kennismaking en/of selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;

mochten we de juiste kandidaat hebben gevonden dan zullen we de vacature eerder sluiten;

een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces

Talent als basis, diversiteit als krachtRijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Solliciteren: eerst online, daarna op locatieHeb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.
Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.
Vragen?Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Jouw toekomstige afdeling
De vacature van adviseur asset management is gesitueerd binnen het District met de volgende standplaatsen, Vrouwenpolde/Grou/Assen.

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...