(Senior) Cost Engineer E(&I) – Equans – Groningen

Equans

Functiecategorie: Werkvoorbereiders/Overig

Baantype: Standard

Contract: Full-Time

Heb jij ervaring als calculator of cost engineer in de industrie (elektrotechniek) en ben je toe aan een volgende stap? Wij zijn voor onze afdeling Services Industrie in Farmsum (Delfzijl) op zoek naar een creatieve, proactieve en ondernemende:

(Senior) Cost Engineer E&I, Farmsum (en Roden)

Je kunt out of the box denken en op een professionele wijze je eigen draai aan het werk geven. In opdracht van de klant kom JIJ met de juiste oplossing!

Dit ga je doen

Als (Senior) Cost Engineer werk je aan elektrotechnische projecten in de industrie in heel Noord Nederland maar met als focusgebied de omgeving van Delfzijl en de Eemshaven. Op dit moment zijn de (petro) chemie, midden- en hoogspanning, datacenters en de olie & gas onze belangrijkste marktgebieden.

Je werkt voorstellen uit, eventueel met een plan van aanpak, voor zowel bestaande als nieuwbouw projecten. Naast de ‘gewone’ bestekcalculaties denk je ook met de klant mee en wordt er soms van je verwacht zelf met een bestek te komen voor de klant. Je werkt grotendeels vanuit onze vestiging in Farmsum (Delfzijl) en af en toe vanuit ons hoofdkantoor in Roden, maar om een goed beeld te krijgen van wat onze klanten wensen en de optimale oplossing aan te kunnen bieden bezoek je ook regelmatig de verschillende klant- en projectlocaties.

De projecten maak je van A tot Z mee, zo blijf je altijd betrokken bij “jouw” projecten. De nadruk in deze functie ligt op de calculatie. Je houdt rekening met verschillende factoren om tot de beste kostprijs te komen. Welke materialen zijn er nodig? Met welke onderaannemer(s) wordt er samengewerkt? En hoeveel uren moeten zij worden ingezet? Je werkt nauwkeurig en houdt rekening met de lessons learned vanuit eerdere projecten. Ook lever je input op het gebied van pre-engineering tijdens de tenderfase.

Dit breng je mee

Eigenschappen als analytisch vermogen, een creatieve geest en ervaring in het vakgebied zijn onmisbaar om een goede prijs te kunnen bepalen. Als (Senior) Cost Engineer bij Equans sta je aan de voorkant van de mooiste projecten!

Je hebt heel wat in je mars. Zo heb je bij voorkeur een HBO diploma in de richting van elektrotechniek en heb je enkele jaren ervaring als calculator of (ontwerp)engineer in de energietechniek.

Daarnaast:

Heb je kennis en ervaring op het gebied van elektro & instrumentatie (NEN3140, NEN1010)

Heb je ervaring met het zelfstandig maken van begrotingen en aanbiedingen en

Kun je je kennis inzetten bij verschillende fases in het project om projectrisico’s te signaleren en kwantificeren

Beheers je met jouw kennis van tarieven en normen het financiële aspect bij projecten

Heb je bij voorkeur kennis van ATEX

Ben je goed met het MS Office pakket (in bijzonder met Excel) en ben je in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift (in het Nederlands en Engels)

Ben je analytisch, oplossingsgericht en vakkundig

Heb je affiniteit met midden- en hoogspanningsinstallaties

Kun je multitasken, ben je zeer nauwkeurig en heb je een helicopterview

Verder ben je creatief, inventief, daadkrachtig en sta je stevig in je schoenen. Met jouw commerciële instelling weet jij de winnende offerte te maken! Je enthousiasme voor het vak breng je feilloos over op je collega’s en waar nodig motiveer je het tenderteam om een deadline te halen. Durf je daarnaast initiatief te nemen en ben je bereid in jezelf te investeren door het volgen van trainingen en cursussen dan heb jij alles in huis voor deze functie!

Wat bieden wij je
Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde Equans concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon en een tablet bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé extra goed in balans houden.

Wij zijn Equans
Wereldwijd is Equans marktleider in technische dienstverlening, met in Nederland 5.500 medewerkers op 29 locaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen we opdrachtgevers binnen de utiliteit, industrie en overheid. Wij ontwerpen, installeren, realiseren, onderhouden en adviseren over technische installaties bij klanten in heel Nederland. Constant verbeteren staat daarbij voorop. Zo helpen we onze klanten bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. En staan we hen bij in de drie transities van deze tijd: op het gebied van energie, digitaal en industrieel.

Als marktleider van Nederland zet Equans met innovatieve concepten en integrale oplossingen de toon voor het succes van klanten in de industriële, utilitaire en onderhoudsmarkten. In onze diensten en producten verenigen we betrokkenheid, intelligentie en vakkennis. Dat zijn de pijlers van onze klant- en oplossingsgerichte mentaliteit, die voortdurend gericht is op verbetering.

Zo kun je solliciteren
Spreekt deze vacature je aan? Reageer dan direct via de button ‘solliciteren’ of solliciteer eenvoudig via de Chatbot. Voor vragen kun je contact opnemen met Leon Hut via of telefonisch op .

Solliciteer

Accepteer Functionele cookies om de inhoud te bekijken.

Locatie: Proosdij EV Farmsum Netherlands

Routebeschrijving in Google Maps
Solliciteer

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...