Yacht Needs to Fill the Position of Scrum Master FAST – Yacht – Groningen

Yacht

Scrum Master-Yacht

Bedrijfsomschrijving

Functieomschrijving

Ondersteunen van ‘DevOps-team Register Onderwijs Deelnemers (ROD) Hoger Onderwijs’ (HO; verder ‘het team’).

Nulmeting maturity van het team;

Zorgen dat na 1 jaar tenminste met 1 niveau gestegen is;

sr. technische achtergrond als DevOps-engineer, die weet hoe de hazen lopen en wat er voor nodig is om een team tot een high-performing devOps-team om te vormen. Er is dus geen behoefte aan een SM die nadruk legt op het basale gedrag dat bij de Agile werkwijze hoort, maar aan iemand die planmatig doelen kan team-formuleren en daar enthousiast over kan vertellen en uitleg geven. Soft skills zijn belangrijk, maar technische hard skills mogen niet ontbreken

De opdracht is bedoeld voor 1 jaar. Doel van de opdracht is dat de externe zichzelf overbodig maakt. Werkzaamheden moeten leiden tot een betere werkwijze van het team die daarmee binnen het team zijn geborgd. Afhankelijk van de voortgang van de opdracht zijn er verlengingsopties. Dit alleen wanneer toch blijkt dat er meer tijd benodigd is.

Achtergrond opdracht

Binnen de Informatievoorzieningsketen (IV-keten) staat DevOps-team HO opgesteld voor het domein Register Onderwijsdeelnemers Hoger Onderwijs (ROD HO). Het team heeft een twaalftal front- en back-end apps in beheer, waarvan de helft op de nominatie staat om uitgefaseerd te worden. De andere helft is recentelijk gemoderniseerd of verkeert in het stadium van afronding. Dit betekent niet dat deze apps ook ‘klaar’ zijn; we zijn op een positieve manier gemotiveerd om nooit tevreden te zijn met het bereikte tussenresultaat. Het team bestaat uit plusminus* negen leden en we willen graag – bij voorkeur met interne medewerkers – een high-performing team worden. Zover zijn we dus nog niet, maar we willen zeker nog efficiënter worden.We streven na om zoveel mogelijk T-shaped te zijn, maar wel op een manier die ieder teamlid goed past. Daarom hebben we ook een skill-matrix opgesteld, zodat duidelijk is waar we ons kunnen versterken.

Functie-eisen

HBO werk- en denk niveau;

PSM I of vergelijkbaar;

Ervaring met het significant verbeteren van de Agile danwel Scrum werkwijze in een software ontwikkelteam;

Ervaring met het significant verbeteren van de samenwerking tussen de teamleden wat geleid heeft tot een hogere teamvolwassenheid;

Ervaring als Scrum Master van een DevOps-team waarbij het team wordt onzorgt, zodat deze zich kan richten op hun primaire opdracht en heeft daarnaast gedegen kennis en ervaring op het gebied van CI;

Heeft zelf ervaren wat er voor nodig is en hoe het voelt om in een high perfoming DevOps-team te werken. Heeft een uitgesproken visie op DevOps en kan daar inspirerend over vertellen

Aanvullende kennis (wens)

Certificaat PSM II is een pré;

SAFe Agilist of een andere SAFe training;

Kennis en inzicht in teambuilding, teamdynamiek en het groeipad hierin;

Ervaring in het coachen van individuen en teams, ervaring in het creëren van samenwerking en zelforganisatie binnen teams

Arbeidsvoorwaarden

Deze opdracht staat ook open voor doorleen en zzp’ers.

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...