Junior Jurist Overheid – Start People – Binnenstad Groningen

Start People

Over de functieBen jij als Junior Jurist opzoek naar een uitdagende functie bij een organisatie met een maatschappelijk belang waar je mooie doorgroeimogelijkheden hebt binnen de overheid? Dan zijn wij opzoek naar jou!Voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) zijn wij opzoek naar junior juristen voor het team Waardedaling en Immaterieel. Dit team is onderdeel van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken & Schadeafhandeling. De afdeling is verantwoordelijk voor de behandeling van de schadeverzoeken en alle juridische processen die daarbij aan de orde zijn. BJZ& S is ook verantwoordelijk voor het behandelen van bezwaren en beroepen die zijn ingediend/ingesteld tegen een besluit op een verzoek tot schadevergoeding.Als jurist heb je primaire taken: 1) het uitwerken en inrichten van de afhandeling van schade in de vorm van immaterieel leed; 2) het inhoudelijk behandelen van verzoeken tot toekenning van die schade; 3) het behandelen van bezwaar en beroep op het vlak van immateriële schade. Je stelt daarmee het IMG in de gelegenheid om juridisch houdbare besluiten te nemen op aanvragen om schadevergoeding en werkt ten behoeve van de primaire processen of in de rechtsbeschermingsprocessen. Je adviseert daarnaast het bestuur van het Instituut over de juridische dimensie van schademeldingen op met name het vlak van immateriële schade.Omschrijving werkzaamhedenHet behandelen van aanvragen voor schadevergoeding, in beginsel op het vlak van immateriële schade; Het juridisch adviseren van afdelingen die zijn betrokken bij de afhandeling van verzoeken om schadevergoeding voor primair immateriële schade; Het opstellen van interne gedragslijnen met betrekking tot de afhandeling van verzoeken; Het inrichten van het primaire proces, inclusief de advisering over termijnen, de beoordeling van cessies van vorderingen, implementatie van de vergewisplicht, aansprakelijkheids en schadevergoedingsrecht; Het inrichten van het bezwaarproces, zoals het opstellen van modellen; Behandelen van bezwaren en beroepenWat we biedenDe kans om je te ontwikkelen en door te groeien binnen de Rijksoverheid; Een fulltime functie van 36 uur per week. Parttime 32 uur is bespreekbaar; Een bruto maandloon van €2957 op basis van 36 uur per week; Een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met kans op verlenging en overname; Volledige reiskostenvergoeding met het openbaar vervoerIs dit de nieuwe uitdaging die jij zoekt? Solliciteer via de knop ‘solliciteer direct’ en upload je CV én motivatiebrief! Heb je vragen? Je kunt contact opnemen via WhatsApp met onze recruiter Ilse:.Functie-eisenJe beschikt over een WO-diploma in de rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afgestudeerd in of ervaring met het publiek en het privaatrechtelijke schadevergoedingsrecht; Je hebt goede actuele kennis van het bestuursrecht en het private schadevergoedingsrecht, in het bijzonder van: de schadevergoedingsprocedure (vergewisplicht, bewijslastverdeling, positie van een deskundige, zorgvuldigheidsvoorschriften, in aanmerking komende schade) en de werking van een bezwaarprocedure; Je kunt leesbare (juridische) teksten, adviezen of primaire besluiten opstellen; De voortgang van je werk kunnen overzien en bij vragen tijdig kunnen overleggen met je leidinggevende; Ervaring in hetbehandelen van juridische vraagstukken op het specifieke gebied van de gaswinning in Groningen is een préCompetentiesAnalyseren; Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid; Schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; Bestuurssensitiviteit; Omgevingsbewustzijn; Initiatief;Samenwerken; Organisatiesensitiviteit; OordeelsvormingOver het bedrijfEen halve eeuw gaswinning in het Groningenveld heeft geleid tot een omvangrijk aantal aardbevingen met schade tot gevolg aan huizen en gebouwen en bij Groningers en Drenten persoonlijk.Het IMG is het zelfstandig bestuursorgaan dat sinds 1 juli 2020 de schade afhandelt die het gevolg is van de gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag Norg. Hierbij gaat het om alle vormen van schade, zoals fysieke schade aan gebouwen en objecten, waardedaling van woningen en immateriële schade. Het IMG doet dat onafhankelijk, rechtvaardig, ruimhartig, voortvarend en met oog voor de menselijke maat. Behalve schades handelt het IMG ook meldingen af van mogelijk acuut onveilige situaties (AOS).Werken voor het IMG is meer dan werken voor een loonstrook. Je zoekt uitdaging, je wilt iets betekenen en als het even kan, wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen. Tegelijkertijd moet je tegen een stootje kunnen. Want dat de koffie klaarstaat, betekent nog niet dat je als IMG’er overal met open armen ontvangen wordt. Daarvoor hebben de gevolgen van de gaswinning en de afhandeling daarvan bij menig Groninger teveel impact.Het IMG is gevestigd in de stad Groningen en heeft ruim 750 medewerkers. Het bestuur is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken en de organisatie. Een uitvoeringsorganisatie ondersteunt en een ambtelijk secretaris staat bij.Het IMG streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.Over het team: Voor het vergoeden van schade die is ontstaan door de waardedaling van huizen in het aardbevingsgebied en voor het vergoeden van immateriële schade, heeft het IMG beleid ontwikkeld om de schades rechtvaardig, ruimhartig en tijdig af te handelen. Het team Waardedaling & Immaterieel neemt deze besluiten.Het team Bestuurlijk Juridisch Advies zorgt overkoepelend voor alle corporate legal-aangelegenheden, adviseert de organisatie op bestuurlijk juridisch vlak, is nauw betrokken bij de afhandeling van fysieke schade en ondersteunt het bestuur van IMG. De teams van de afdeling BJZS hebben een prettige cultuur waarin iedereen elkaar wil helpen en er is veel ruimte voor initiatieven om de kwaliteit verder te verbeteren.

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...