Leerplichtambtenaar – Maandag – Vinkhuizen

Maandag

Over de functieAls leerplichtambtenaar draag je de verantwoordelijkheid voor het voorkomen van vroegtijdige schooluitval en het bestrijden van ongeoorloofd schoolverzuim. Je hoofddoel is om kinderen en jongeren terug naar school te begeleiden, met als ultieme streven dat ze een diploma of startkwalificatie behalen. Bovendien houd je toezicht op de naleving van de leerplichtwet en neem je, wanneer nodig, handhavingsmaatregelen.Je taken en verantwoordelijkheden omvatten:Gespreksvoering: Je voert gesprekken met leerlingen, ouders/verzorgers en scholen om de redenen achter schoolverzuim te achterhalen en samen passende oplossingen te vindenPreventie: Het tijdig opsporen van ongeoorloofd schoolverzuim en stappen ondernemen om verdere uitval te voorkomenBemiddeling: Je fungeert als bemiddelaar bij conflicten tussen ouders/verzorgers en scholen, om constructieve oplossingen te bereikenSamenwerking: In nauwe samenwerking met scholen, schoolmaatschappelijk werk, GGD Jeugdartsen, jeugdhulpverleners, openbaar ministerie en politie, werk je aan het bevorderen van schoolbezoek en het welzijn van leerlingenSignalering en doorverwijzing: Je signaleert problemen of obstakels bij leerlingen en indien nodig verwijs je ze door naar passende hulpverleningRapportage en dossiers: Het opstellen van gedegen rapportages, verslagen en het zorgvuldig bijhouden van dossiers om de voortgang en ontwikkeling van situaties nauwkeurig vast te leggenAfhandelen van aanvragen: Je onderzoekt en beslist over verzoeken voor vrijstellingen en verlofaanvragen van leerlingenOverleg: Je neemt actief deel aan vergaderingen, zowel binnen als buiten de organisatie, om bij te dragen aan een doeltreffen.Wat we biedenSalaris van €3500 tot € 5000Vanuit Maandag® hebben wij een groot netwerk binnen de overheid. Binnen Maandag® bieden wij vaak interessante en uitdagende projecten aanDe projecten vanuit Maandag® zijn heel divers en samen kijken wij of er binnen het sociaal domein voor jou als professional iets tussen zitJouw carrière staat centraal bij Maandag®. Door middel van onze eigen Academy kan jij je kennis vergroten en je daardoor ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlakMaandag® biedt jou flexibiliteit in werkzaamheden in verschillende projecten, maar ook financiële zekerheid in de vorm van een (vast) contractBij Maandag® geloven we in jouw kunde en kennis. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt gaan we graag met je in gesprek.Functie eisen· Je hebt voor de functie een relevante HBO opleiding (Social Work, SJD).· Bij voorkeur werkervaring op het gebied van leerplicht· Je bent in het bezit van rijbewijs BOver het bedrijfOver de opdrachtgeverWerken bij de gemeente, waar betrokkenheid, innovatie en impact centraal staan. Hier krijg je de kans om bij te dragen aan een betere levenskwaliteit voor de inwoners en de stad te transformeren. Sluit je aan bij ons gepassioneerde team en maak het verschil in een dynamische werkomgeving waar jouw talent tot bloei komt.Over MaandagJe gaat aan de slag bij de gemeente en ontdekt de kracht van werken bij Maandag®! Bij ons draait het om jou als professional. We begrijpen jouw ambities en bieden uitdagende projecten en opdrachten binnen de publieke sector. Met zekerheid in de vorm van een contract kun je direct aan de slag met waar jij goed in bent. We investeren in jouw groei met trainingen, opleidingen en persoonlijke begeleiding. Sluit je aan bij ons dynamische team en maak deel uit van een betere toekomst in de publieke sector. Ontdek de mogelijkheden en word een Maandag® professional!SolliciteerHerken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij Maandag® je een mooie stap? Solliciteer dan meteen. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort dan net zo tof uit als die van ons.

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...