Coördinerend juridisch adviseur – Vijverberg Interim Juristen – Groningen

Vijverberg Interim Juristen

Voor een directe opdrachtgever, een rijksoverheidsinstelling in de Randstad, zijn wij per 17 april op zoek naar een coördinerend jurist met kennis van Staatsrecht en het Bestuursrecht.De opdracht is voor een periode van 12 maanden en vergt een inzet van 32 tot 36 uur per week.

Functieomschrijving

De unieke opgave om woningen en gebouwen te versterken in Groningen levert veel nieuwe juridische vragen op. Wat houdt versterking in, en hoe ver reikt de zorgplicht van de Minister van EZK? Wat doen we als buren het niet eens worden over de versterking van hun twee-onder-één- kapwoning? Hebben pandeigenaren recht op vergoeding als zij in het verleden zelf maatregelen hebben genomen ten behoeve van de versterking? Geen dag is hetzelfde en jouw expertise wordt gevraagd op verschillende rechtsgebieden.

Taken, Verantwoordelijkheden & Competenties
De juridische afhandeling van complexe besluiten in het primair proces ligt in jouw handen. Hierbij moet je denken aan normbesluiten, waarin wordt aangeven of een pand voldoet aan de veiligheidsnorm, en versterkingsbesluiten die de concrete veiligheidsmaatregelen voor het pand bevatten. Daarnaast zorg je voor goede inrichting van besluitvormingsprocessen en ben je een belangrijke adviseur van bewonersbegeleiders en projectleiders in het primair proces.
Je hebt een coördinerende rol in het team besluiten. Je bewaart de rust en behoudt het overzicht. Ook weet je het werk te verdelen onder juristen en hebt daarin een overkoepelende rol. Je ondersteunt daarbij collega’s die vragen hebben zodat het proces door blijft lopen.

Verder voer je de volgende activiteiten uit:

 • Opstellen van complexe norm- en versterkingsbesluitenop basis van een inspectie en ontwerp van een pand;
 • controleren van concept besluiten van collega’s;
 • opstellen van subsidiebesluiten voor financiering van versterking in eigen beheer;
 • het toelichten van een besluit aan bewoners;
 • proactief meedenken in processen om ze beter, sneller en bewonersvriendelijker te maken;
 • het inwerken van minder ervaren collega’s.

De rol vraagt om iemand met een sterk analytisch vermogen en overtuigingskracht. Herkenbaar? Netwerken kan je daarnaast als geen ander, zo weet je draagvlak te creëren. Ook bezit je de nodige flexibiliteit als het gaat om schakelen tussen diverse werkzaamheden. Verder beschik je over:

 • Een wo-diploma in de richting van rechtsgeleerdheid (eventueel relevante vervolgopleiding);
 • ervaring met het schrijven van juridische teksten (je hoeft geen doorgewinterde jurist te zijn, maar beschikt wel over voldoende juridische kennis om de coördinerende rol op te pakken);
 • kennis van het Staatsrecht en het Bestuursrecht;
 • je beschikt over minimaal 10 jaar juridische kennis;
 • je hebt een coördinerende rol uitgevoerd;
 • je hebt ervaring met complexe juridische vraagstukken.

Herken je jezelf in dit profiel of ken je iemand waar deze opdracht bij past, dan ontvang ik graag uiterlijk dinsdag 4 april voor 12.00 uur jouw reactie.

#J-18808-Ljbffr

Lees hier meer…

Om op deze vacature te solliciteren bezoek je nl.whatjobs.com.

Deel deze vacature:

Wil je geen vacature meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan 1 x per week de nieuwste vacatures in Groningen in je mail. Klik hier om je in te schrijven...